Vacature Bewindvoerder VG

Je geldzaken op orde houden. Dat is voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking moeilijk. Als Bewindvoerder VG help je cliënten daarbij. Dat is belangrijk en soms uitdagend werk, waarmee je voor mensen met een beperking het verschil maakt. We zijn op zoek naar een nieuw lid voor ons team bewindvoerders. Lees hieronder meer over deze bijzondere functie.

Je bent vriendelijk, geduldig én duidelijk
Als bewindvoerder help je mensen met een (licht) verstandelijke beperking die onder bewindvoering staan hun financiën te regelen. Je bent vriendelijk en geduldig. Tegelijkertijd kun je duidelijk zijn wanneer je een cliënt uit moet leggen waarom iets niet kan of wanneer iemand moet wachten. Je vertrouwt op je eigen oordeel en bent niet bang om de regie in handen te nemen als het nodig is.

Je hebt een dubbele achtergrond
Je kunt je inleven in het leven van mensen met een (licht) verstandelijke beperking die mogelijk ook te maken hebben met psychiatrische of sociale uitdagingen. Tegelijkertijd heb je een scherp inzicht in financiën en budgetteringsprocessen. Je bent ook bekend met de wet- en regelgeving. Je hebt een relevante hbo-opleiding en liefst een afgeronde opleiding tot bewindvoerder.

Je vertegenwoordigt, adviseert en ondersteunt
Je bent namens Mijn Geld en Zo de wettelijke vertegenwoordiger van de onder bewind gestelde cliënten voor uiteenlopende officiële instanties, waaronder gemeenten en de rechtbank. Je helpt ze bij het beheren van hun geld en je coacht en begeleidt ze naar financiële zelfredzaamheid. Ook draag je bij aan de verdere verbetering van onze processen en werk je nauw samen met je collega’s.

Je werkt in een betrokken en bevlogen team
De functie is ingedeeld in FWG 45-50 van de cao van de gehandicaptenzorg. Daarnaast bouw je pensioen op bij PFZW en ontvang je vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We starten met een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid bieden we je een dienstverband voor onbepaalde tijd aan.

Hier vind je meer informatie
Wil je meer weten of solliciteren? Neem dan contact op met Joost Helsloot, directeur van Mijn Geld en Zo. Je kunt hem bereiken via j.helsloot@mijngeldenzo.nl of bellen naar 085-3301022. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Over Mijn Geld en Zo
Niet iedereen kan zijn geld helemaal zelf beheren. Sinds 1975 ondersteunen we bij Mijn Geld en Zo mensen met een verstandelijke beperking en hun familie bij het beheer van financiën. Dat doen we met beheer vaste lasten, budgetbeheer en bewindvoering. We zijn er om te luisteren, te ondersteunen, en helpen waar we kunnen, met oog voor de persoonlijke situatie van mensen.

Lijkt het je leuk om bij ons stage te lopen?
Wij zijn een erkend leerbedrijf voor stagiairs MBO 4 Sociaal Juridisch Medewerker. Ook zijn we regelmatig op zoek naar stagiairs vanuit andere (bedrijfseconomische) richtingen.