Onze missie en visie


Stichting Mijn Geld en Zo in Amersfoort geeft ondersteuning aan mensen die moeite hebben met het beheren van hun geldzaken. We helpen ze om meer financieel zelfredzaam te worden. De stichting heeft als doel om mensen te helpen een stabiele basis te creëren voor een gezonde financiële toekomst. We benaderen mensen persoonlijk en laagdrempelig, waardoor ze zich snel op hun gemak voelen en open vragen kunnen stellen over geld.

Onze missie

Mijn Geld en Zo helpt kwetsbare mensen met het nemen van belangrijke besluiten over hun geld en de zorg die ze nodig hebben.

Onze visie

We werken voor mensen die in een zorginstelling wonen of ondersteuning krijgen om zelfstandig te wonen. We beslissen voor hen over geldzaken en zorg. Daarbij houden we rekening met wat mensen belangrijk vinden, wat ze zelf kunnen en hoe het met hen gaat.

Onze kernwaarden

Wij zien jou

“Wij zien jou” betekent dat we iedereen als uniek en waardevol zien. We proberen ons altijd in de ander te verplaatsen om echt te begrijpen wat iemand nodig heeft. Door goed te luisteren en aandacht te geven, bouwen we een sterke band op, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Het gaat verder dan aandacht geven. We nemen ook actie. Wij zetten ons in om oplossingen te vinden die passen bij de specifieke situatie van een individu. Of het nu gaat om een klant, collega of relatie, we streven ernaar om iedereen een gevoel van erkenning en waardering te geven.

Onze benadering is erop gericht dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Dit versterkt niet alleen relaties, het creëert ook een positieve en ondersteunende omgeving. Bij ons weet je dat je niet zomaar een nummer bent, maar dat jouw behoeften en wensen tellen. Samen werken we aan een plek waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Want bij ons geldt echt: “Wij zien jou.”

Je kunt op ons rekenen

“Je kunt op ons rekenen” benadrukt onze toewijding aan wederzijds vertrouwen, vooral als het gaat om geld en zorg. Wij begrijpen dat financiële zekerheid en een zorgvuldige dienstverlening essentieel zijn voor jouw welzijn en gemoedsrust.

Op financieel gebied zorgen we ervoor dat we je altijd transparante en eerlijke informatie bieden, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Of het nu gaat om je dagelijkse uitgaven, sparen of budgetteren, wij helpen je bij je vragen en regelen voor je wat nodig is.

Als het gaat over zorg staat jouw welzijn voorop. Wij luisteren naar jouw behoeften en bieden oplossingen die op jouw wensen en ideeën zijn afgestemd. Onze mentoren weten wat nodig is en zijn betrokken. Ze zorgen ervoor dat je de best mogelijke ondersteuning krijgt. Of je nu medische zorg nodig hebt, of keuzes moet maken over jouw welzijn, wij zijn er voor jou.

“Je kunt op ons rekenen” betekent voor ons dat we er voor je zijn als de situatie daar om vraagt. Met onze inzet voor financiële zekerheid en/of zorgverlening kun je erop rekenen dat wij er alles aan doen om jou te ondersteunen.

Wij hebben de juiste kennis.

Met deze kernwaarde leggen we de nadruk op onze kennis en kunde in een maatschappelijk verantwoorde context. Wij geloven dat waardevolle kennis bijdraagt aan ons succes en aan het welzijn van onze klanten. Daarom investeren we in de ontwikkeling en training van ons team, waarbij we kennis altijd willen koppelen aan de vaardigheden om het op de juiste wijze toe te passen.

Onze medewerkers worden opgeleid in hun vakgebied en worden continu op de hoogte gehouden van ontwikkelingen, trends en innovaties. Elke medewerker heeft vanuit diens eigen kennis en ervaring invloed op de manier waarop we met z’n allen werken. Daardoor zijn we in staat om bij te dragen aan verantwoorde oplossingen op vragen van onze klanten en een positieve impact te hebben op hun dagelijkse bestaan.

De juiste kennis hebben gaat voor ons om hoe we die kennis op een ethische en verantwoorde manier toepassen. We werken nauwkeurig en efficiënt, zodat we altijd een betrouwbare en consistente gesprekspartner zijn voor onze doelgroep. Bij ons kun je rekenen op een team dat niet alleen goed is in wat we doen voor onze klanten, maar als organisatie ook streeft naar maatschappelijke verantwoordelijkheid en een duurzame dienstverlening.