Je wilt iets kopen van meer dan 2000 euro

Soms wil je echt iets duurs kopen. Bijvoorbeeld een nieuwe bank of een scooter. Wil je iets dat duurder is dan 2000 euro, dan moet de rechter dit altijd goed vinden. Ook al staat er meer dan genoeg geld op je rekening.

Hoe werkt het?

Laat ons weten wat je wilt kopen. Je kan daar het best even over bellen, dan kunnen we er even over praten. Soms vragen we je of je het écht wil. Of er niet iets goedkopers is. Of je het echt nodig hebt. Dat soort dingen. Het is handig om ook aan je begeleider te vertellen wat je wilt kopen. Soms overleggen we namelijk met je begeleider. Dat vertellen we altijd aan je, dat doen we niet stiekem.

Als je genoeg geld hebt en als het écht een goed plan is dat je het koopt, dan gaan wij het met de rechtbank regelen. Soms moet je bij de winkel om een prijsopgave vragen. Ze zetten dan voor je op papier hoeveel het kost. Dat heet ook wel een ´offerte´.

Wij vragen aan de rechter om goedkeuring. Dat gaat weer heel officieel, met een brief. We kunnen hem niet even bellen. Pas als de rechter ja zegt, mag jij je bank of je scooter kopen. Dat kan soms best een tijd duren, soms wel twee maanden. Hou daar dus rekening mee! Als de rechter het ermee eens is, zorgen wij ervoor dat het geld snel op je zakgeldrekening staat. Stuur ons na je aankoop wel de bon, dat moet van de rechter.

Soms kunnen we met de winkel afspreken dat je daar niet hoeft te betalen, maar dat zij de rekening naar ons sturen. En dat wij die dan betalen.

Niet alleen voor winkels

De rechter moet alles dat meer kost dan 2000 euro goedkeuren. Dus niet alleen maar voor spullen uit een winkel. Ook als je bijvoorbeeld je huis wilt verbouwen, iemand het geld wilt geven, de tuin wilt laten aanleggen, op een dure vakantie wilt of wilt verhuizen. Als het meer kost dan 2000 euro wil de rechter het weten en het goed vinden.