Je wilt verhuizen

Een verhuizing, dat is spannend! Er komt altijd veel bij kijken. Verhuizen kost geld, en je gaat misschien meer of minder huur betalen. Dat moeten we allemaal overleggen.

Wat moet er allemaal gebeuren?

Als je het plan hebt om te verhuizen, bel ons dan zo snel mogelijk. Dat is belangrijk omdat we moeten weten hoeveel huur je moet betalen in je nieuwe huis. Als het meer is, kijken we eerst of je daar iedere maand wel geld genoeg voor hebt. Is dit geen probleem, dan kan je doorgaan met je verhuisplannen.

We maken samen een overzicht van alle kosten. Voor alle nieuwe spulletjes in je nieuwe huis. Voor nieuw behang, nieuwe vloerbedekking en gordijnen. De schilder, de klusjesman, de verhuizer. Al dat soort dingen. We willen van alles weten hoeveel het kost. Alles het overzicht compleet is, kijken we of je er het geld voor hebt. Het kan zijn dat het meer kost dan je hebt. Of dat het niet verstandig is. Dan overleggen we samen of het anders kan. Pas als we zeggen dat het goed is, kan je alle dingen kopen en regelen.

Je verhuizing komt eraan

Als je weet wanneer je gaat verhuizen, op welke datum, dan willen we dit zo snel mogelijk van je horen. Wij nemen contact op met je begeleider. Daar spreken we mee af wie aan iedereen gaat vertellen dat je verhuisd bent. Wij geven het in ieder geval door aan de bank, aan het UWV, de rechter en aan de verzekeringsmaatschappijen.

Als je bent verhuisd willen we graag de rekeningen hebben van alle kosten die je hebt gemaakt. Ook willen we je nieuwe huurcontract hebben. Die hebben we nodig om je budgetplan aan te passen.

Een dure verhuizing?

Als je verhuizing meer gaat kosten dan 1.500 euro, dan moet de rechter dat goedkeuren. Dat moet voordat je gaat verhuizen! Hoe dat werkt lees je hier »