Je wilt op vakantie

Op vakantie, wat is er leuker dan dat? Jammer dat het altijd veel geld kost. Heb je plannen, overleg dat dan met ons.

Hoe werkt het?

Laat ons weten wat je plannen zijn. Doe het op tijd, niet op de dag dat je je reis wilt gaan boeken. We overleggen met je hoeveel geld er voor je vakantie is. Wat je ‘budget’ is. Je weet dan precies hoe ver en hoe lang je kunt gaan. Vertel ook aan je begeleider wat je wilt gaan doen. Soms bellen we haar of hem namelijk. Dat vertellen we altijd aan je, dat doen we niet stiekem. Je begeleider moet ook weten dat je op vakantie wilt omdat je dan een tijdje weg bent en zij of hij anders ongerust wordt. Of dat er misschien iemand met je mee moet gaan. Dat moet dan wel geregeld worden.

Als je genoeg geld hebt en als we het goed vinden kan je je reis boeken. Niet eerder. Dat doe je verder zelf, of samen met je begeleider. Wij bemoeien ons daar niet mee. We willen wel graag precies weten wat je vakantie kost. Dus ook met je verzekeringen en met de kosten van vervoer van en naar je vakantiebestemming. Tegen het reisbureau (of waar je je reis boekt) zeg je dat ze de rekening naar ons kunnen sturen. Wij betalen de rekening dan. Of ze sturen de rekening naar jou en jij stuurt hem naar ons. Dat kan ook.

Een hele dure reis

Als je vakantie meer gaat kosten dan 2000 euro, dan moet de rechter dat goedkeuren. Dat moet voordat je je reis gaat boeken! Hoe dat werkt lees je hier »