Houd zelf de regie in handen

Als ouder wil je het beste voor je kind. Ook als het om de administratie gaat. Daarom is het goed om te weten dat je een deel van het werk kunt uitbesteden.

Je wilt goed op het geld letten
Ouders weten wat hun kind nodig heeft. En hoe belangrijk het is dat de financiën geregeld zijn. Veel ouders pakken dan ook zorgvuldig en toegewijd de zorg op rond de geldzaken voor een gehandicapt kind. Door zelf de administratie te doen houd je controle en overzicht en kun je extra kosten besparen. Al vraagt het nogal wat van je. En kan de zorg die je op je neemt in de loop van de jaren zwaarder gaan vallen.

Administratie wordt steeds complexer
Wanneer je ouder wordt, kan het je zwaarder vallen om zelf de volledige administratie voor je rekening te nemen. Omdat de procedures ingewikkelder worden, of omdat je kind –dat ook ouder wordt– te maken krijgt met hogere zorgkosten vanwege medische behandelingen, hulpmiddelen en dagbesteding. Als dan je sociaal netwerk kleiner wordt en je agenda voller, wordt het steeds moeilijker om de administratie de aandacht te geven die het verdient.

Deels uitbesteden kan ook
Voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking is het goed om te weten dat je ook een deel van de administratieve ondersteuning kunt uitbesteden. Door gebruik te maken van een dienst als Beheer Vaste Lasten of Budgetbeheer houd je als ouder zelf de regie in handen, terwijl je een deel van het werk kunt toevertrouwen aan professionals. Je weet dat de financiën goed geregeld zijn en houdt tijd en energie voor andere dingen.

Gestructureerde aanpak
Beheer Vaste Lasten en Budgetbeheer van Mijn Geld en Zo bieden je de mogelijkheid om financiën te laten beheren voor je kind en tegelijkertijd de vinger aan de pols te houden. Vaste lasten worden op tijd betaald en je krijgt ondersteuning bij het maken van een budgetplan. Het scheelt je veel werk, bespaart je het inlezen in nieuwe procedures en geeft je het vertrouwde gevoel dat je samen de zorg in goede handen hebt en terug kunt vallen op een vertrouwde partij.

Ik kan weer ouder zijn
Van ouders die de overstap maken horen we dat het ze goed bevalt om hulp in te huren voor het bewerkelijke deel van het werk. Het geeft ze de mogelijkheid om meer energie over te houden voor de inhoudelijke zorg. Of voor meer aandacht en nabijheid met je eigen kind. Het biedt veel ouders ook de mogelijkheid om ook meer tijd voor zichzelf over te houden en de eigen veerkracht te versterken.

Meer informatie: