Klantgegevens extra beveiligd in de cloud

Mijn Geld en Zo is overgestapt op veilige virtuele werkplekken. Medewerkers hebben nu thuis, op kantoor en onderweg direct actuele klantgegevens bij de hand.

Virtuele werkplekken voor hybride werken
Mijn Geld en Zo was al een tijd op zoek naar een betere manier om op afstand te werken. Bewindvoerders werken immers van tijd tot tijd op locatie bij klanten. Daarnaast blijven veel medewerkers ook in de periode ná corona deels vanuit huis werken. Met de virtuele werkplek hebben medewerkers nu direct alle informatie bij de hand om direct met de dossiers van klanten te werken.

Extra beveiligingslaag privégegevens
Bij een virtuele werkplek gebruik je alleen het toetsenbord en het beeldscherm van je computer. De software draait op een virtuele computer die op een beveiligde server staat. Hierdoor blijven persoonlijke gegevens altijd binnen de maximaal beveiligde omgeving. Mocht er een laptop van Mijn Geld en Zo in verkeerde handen komen, dan staan er dus ook geen privacy gevoelige gegevens op.

Samenwerking met TigiT
Mijn Geld en Zo werkte samen met IT-dienstverlener TiGiT voor het inrichten van de virtuele werkplekken. Een bijzondere uitdaging was om de Bizon software die Mijn Geld en Zo gebruikt in de MS Azure omgeving aan te kunnen bieden. Mijn Geld en Zo kan op deze manier een totaalpakket afnemen voor budgetbeheer en bewindvoering, wat kostentechnisch aantrekkelijk is.

Meer informatie: