Help kinderen de zomer door

Steeds meer gezinnen waarvan de ouders een beperking hebben leven in armoede. Stichting Kinderhulp zorgt ook voor deze kinderen voor belangrijke kleine extra’s.

Meer geldzorgen in kwetsbare gezinnen
Uit onderzoek blijkt dat kinderen van ouders met een verstandelijke beperking meer kans hebben om in armoede op te groeien dan 10 jaar geleden. Omdat de ouders een laag besteedbaar inkomen hebben, krijgen kinderen al op jonge leeftijd te maken met armoedestress en wordt het moeilijk voor ze om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Een kleine bijdrage kan veel betekenen voor deze kwetsbare doelgroep.

Materiaal om buiten te spelen
Mijn Geld en Zo klopt met enige regelmaat aan bij Stichting Kinderhulp om ondersteuning aan te vragen voor de kinderen van onze klanten. Deze zomer werkt Kinderhulp aan een actie voor 7.500 Zomerpretpakketten. De bedoeling is om zo veel mogelijk kinderen een tas vol avonturen te bezorgen: buitenspelen met je eigen voetbal, stoepkrijten, vliegeren of springtouwen. Maar ook een bioscoopbon, een dagje naar een pretpark met de trein, fijne lees- en doeboeken. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen net het verschil maakt: Avonturen om zelf te beleven!