Gecontroleerd en goedgekeurd

Begin dit jaar is Mijn Geld en Zo opnieuw gecertificeerd als NVVK-lid. De stichting is bovendien weer erkend als SBB Leerbedrijf en begint met een ISO 27001 certificering.

Het zijn onderzoeken die Mijn Geld en Zo laat uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf. De bedrijven controleren of Mijn Geld en Zo zich houdt aan alle regels en afspraken waar bewindvoerders zich aan moeten houden. Zo weten klanten zeker dat Mijn Geld en Zo netjes en goed werkt.

Gecertificeerd als NVVK-lid
De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) heeft begin dit jaar een audit uitgevoerd op de onderdelen aanmelding, intake, plan van aanpak, budgetbeheer en beschermingsbewind.  Bij de audit controleert de NVVK of alles goed wordt gedaan en of de financiële gegevens kloppen. De NVVK let er bijvoorbeeld op dat medewerkers van Mijn Geld en Zo werken volgens de geldende richtlijnen en protocollen. En dat ze respectvol en zorgvuldig werken voor hun klanten.

Erkend als SBB Leerbedrijf
Werken voor een stichting als Mijn Geld en Zo is een vak. Het is belangrijk dat er genoeg mensen zijn die het vak kunnen leren en ook in de praktijkervaring op kunnen doen. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) controleert of organisaties studenten goed begeleiden. Zo let de SBB erop dat het bedrijf volgens de regels werkt en dat er genoeg werkplekken, materiaal en apparatuur is. Ook controleert de SBB dat er genoeg deskundige begeleiders zijn.

Werken aan ISO-27001 certificering
Mijn Geld en Zo werkt met privégegevens van klanten. Het is belangrijk dat die gegevens goed beschermd worden en geheim blijven. Daarom is Mijn Geld en Zo nu bezig met het voorbereiden van een ISO 27001. Dit is een wereldwijd bekend bewijs dat je als organisatie goed omgaat met het beveiligen van informatie. Mijn Geld en Zo doet later dit jaar ‘examen’ voor de nieuwe certificering en laat zo zien dat het zich aan de wetten rond gegevensbescherming houdt.