Nieuw: beoordelingsformulier voor begeleiders

Als het over geldzaken gaat weet je als begeleider precies wat er speelt bij de cliënt die je begeleidt. Daarom hebben we nu ook voor begeleiders een beoordelingsformulier ontwikkeld dat je alleen of samen met een cliënt in kunt vullen.

Jij bent de verbindende schakel
Mijn Geld en Zo krijgt helpt mensen die geld moeilijk vinden. Daar zijn mensen bij die zichzelf goed kunnen redden op financieel gebied en mensen die help en ondersteuning nodig hebben bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen. Er zijn dus klanten die wel wat hulp kunnen gebruiken als het gaat om het beoordelen van hun bewindvoerder. Als begeleider ben je degene die de situatie het beste kent. 

Tip: ook een handig toetsinstrument
Bij het invullen van het formulier stip je alle punten aan die op dit moment spelen voor de cliënt die je begeleidt. je kunt eventueel ook een toelichting plaatsen. Het beoordelingsformulier kun je dus ook gebruiken bij het maken of evalueren van een ondersteuningsplan, of persoonlijk ontwikkelingsplan. Je krijgt na het invullen een kopie van het formulier terug gestuurd.

De vijf belangrijkste dingen die we doen
Het beoordelingsformulier kijkt naar de vijf belangrijkste dingen die Mijn Geld en Zo voor haar klanten wil doen:

  1. Goed luisteren
  2. Duidelijk antwoord geven op vragen
  3. Snel dingen regelen
  4. Helpen met plannen maken
  5. Blijven luisteren

Privacy en veiligheid
Op het formulier vul je informatie in met of namens een klant van Mijn Geld en Zo. Je ondersteunt daarmee het kwaliteitsprogramma dat wettelijk verplicht is. We bewaren daarbij tijdelijk privacygevoelige contactgegevens. Dit doen we om zo nodig contact met je te kunnen opnemen. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en zijn alleen in te zien door medewerkers van de afdeling kwaliteit van Mijn Geld en Zo.