Je kunt hier echt iets betekenen

Isis en Martijn werken nog maar net bij Mijn Geld en Zo. Martijn sinds januari, Isis sinds maart. Ze vertellen over hun eerste ervaringen, wat ze meenemen, wat ze geleerd hebben en wat ze met elkaar gemeen hebben: plezier in hun werk bij Mijn Geld en Zo.

Je kunt hier echt iets betekenen
Martijn en Isis hebben elk op een andere manier hun weg gevonden naar Mijn Geld en Zo. Martijn: ”Ik heb hiervoor bij verschillende collega bureaus gewerkt. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de zorg. Mensen helpen met hun problemen. Tegelijkertijd houd ik ervan om met getallen te werken. Ik was op school dol op exacte vakken. Hier kan ik beide talenten gebruiken om mensen te helpen. Je zorgt er immers voor dat de dingen 100% op orde zijn. En je bent er voor de cliënt. Want je werk bestaat hier óók uit luisteren en uitleggen.”

Duidelijk zijn over geld
Isis vult aan. “Daarvoor hebben we hier van 9 tot 12 telefonisch spreekuur. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking blijft geld een ingewikkeld onderwerp. Maar het bepaalt wel wat je wel en niet kunt doen. Dat maakt het soms een gevoelig onderwerp. De kunst is om het bespreekbaar te maken. Dat was moeilijk bij mijn vorige werkgever. Daar werkte ik als bewindvoerder voor mensen met een verslavingsproblematiek. Je hebt hier een ander soort gesprek met de cliënt. En je krijgt ook waardering voor je werk.”

Samenwerken met zorgprofessionals
Martijn: “Je moet wel affiniteit met de zorg voor de doelgroep hebben. Je werkt immers vaak samen met persoonlijk begeleiders. Je bent er allebei voor de cliënt maar je doet dat wel vanuit een heel andere rol. Begeleiders staan voor dagelijkse zorg en ondersteuning. Wij zorgen er voor dat de financiën op orde zijn. Dat zijn twee gebieden die je niet los van elkaar kunt zien maar je moet ze tegelijkertijd wel strikt gescheiden houden.”

Goede werksfeer vanaf dag één
Als je Martijn en Isis vraagt naar de sfeer op het werk zijn ze allebei even duidelijk. Isis: “We worden hier met aandacht en plezier ingewerkt in het bijzondere vak van bewindvoerder voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is belangrijk, want het werk kan soms uitdagend zijn.” Martijn is het met Isis eens: “Vanaf dag één is de goede werksfeer me opgevallen. Een prettige werkomgeving maakt dat je extra gemotiveerd met je werk bezig bent. Omdat je samen het verschil maakt in het leven van de cliënt.”