Rocco Janssen nieuwe penningmeester bestuur

Op 1 januari is Rocco Janssen begonnen als bestuurslid van Mijn Geld en Zo. Rocco volgt Erik Broekroelofs op als penningmeester van het bestuur en ondersteunt Joost Helsloot bij het financieel beleid.

Rocco is begonnen met een inwerktraject om het werk, de medewerkers en de klanten van Mijn Geld en Zo beter te leren kennen. Rocco is daarnaast Manager Administratief Service Centrum van de Universiteit van Utrecht

Goed en precies opletten
“Goed en precies op het geld letten is mijn werk. Als je een stichting bent moet je goed met je geld omgaan. Niet meer uitgeven dan je hebt. En sparen als het kan. Als penningmeester help ik Joost om in de gaten te houden hoeveel plannen kosten en of de stichting nog genoeg geld heeft. Het lijkt op mijn werk voor de universiteit, al is dat natuurlijk een veel grotere organisatie. Het is belangrijk werk omdat veel mensen erop vertrouwen dat er goed op het geld gepast wordt.”

Duidelijk uitleggen wat je doet
“Sinds een tijdje werk ik een dag in de week als mantelzorger. Mijn moeder is 88 jaar en woont nu in een verzorgingstehuis. Ik help haar ook met de administratie, omdat ze daarbij hulp nodig heeft. Dat voelt in het begin best vreemd, want het is je eigen moeder. Je merkt ook hoe belangrijk het is dat je elkaar kunt vertrouwen als het om geld gaat. Dat je netjes en eerlijk je werk doet en meteen kunt laten zien wat je doet en duidelijk uitlegt. Net als bij Mijn Geld en Zo.”

Twee dikke mappen als huiswerk
“Toen ik kennismaakte met Mijn Geld en Zo kreeg ik als huiswerk twee dikke mappen mee met alles wat er komt kijken bij het werk van de stichting. Ik heb ook al kennis gemaakt met medewerkers in Amersfoort. Als buitenstaander sta je er versteld van hoe precies het werk van de stichting is geregeld en aan welke regels je je allemaal moet houden. Het is goed dat ook dit onderdeel van de zorg goed geregeld is. Want als je hulp nodig hebt van anderen ben je kwetsbaar.”

Samen belangrijk werk doen
“Het is fijn dat we als bestuur en directie goed met elkaar op kunnen trekken. Het is bijzonder om te zien hoe iedereen zijn eigen kennis en ervaring meebrengt voor dit bijzondere werk. We doen samen belangrijk werk. Natuurlijk ben ik nog maar het begonnen. Ik wil graag meer weten over de klanten van Mijn Geld en Zo. Ik zie ernaar vooruit om de komende tijd kennis met te maken met de klanten, hun familie en hun begeleiders.”