Vakantiegeld kan in 2022 voor onrust zorgen

Voor veel klanten zal het een teleurstelling zijn om te horen dat hun vakantiegeld dit jaar deels een andere bestemming krijgt.

Geld al meerdere keren uitgegeven
Klanten van Mijn Geld en Zo leven echt toe naar hun vakantiegeld. Eind mei is immers de tijd van het jaar waarop je je vakantiegeld op je rekening gestort krijgt. Vooral in een tijd waarin alles duurder wordt is het meer en meer een extraatje om naar uit te kijken. En dat je in gedachten misschien al meerdere keren hebt uitgegeven voordat het binnenkomt. Voor veel klanten zal het een teleurstelling zijn om te horen dat hun vakantiegeld dit jaar deels een andere bestemming krijgt.

Reserves staan onder druk
De meeste klanten van Mijn geld en Zo hebben kleine inkomens. Door de stijgende kosten komen daarmee hun financiële reserves verder onder druk te staan. Het is daarmee logisch om een deel van het vakantiegeld te bewaren als appeltje voor de dorst. Bewindvoerders houden er rekening mee dat ze de komende weken hun klanten moeten vertellen over dit onderwerp. En dat het niet altijd een makkelijk gesprek zal zijn.

Samen op zoek naar betaalbare alternatieven
Vooral met de relatief dure Bevrijdingsdag en Moederdag achter de rug verheugen klanten van Mijn Geld en Zo zich op de mogelijkheid om iets extra’s uit te kunnen geven. Het is belangrijk om ook als mentor of begeleider op tijd na te denken over manieren om deze teleurstelling op te vangen en op tijd actief alternatieve activiteiten aan te gaan bieden die geen of minder geld kosten. Samen een picknick organiseren of een appeltaart bakken kan net zo leuk zijn als een bezoekje aan de kermis.