Zo went beeldbellen super snel

Iedereen vindt beeldbellen in het begin vreemd. Dat cliënten het misschien ook vinden is dus helemaal niet raar. Zo kun je cliënten helpen om zich voor te bereiden op een beeldbelgesprek met hun bewindvoerder.

De bewindvoerder belt in
Door de tweede coronagolf werken bewindvoerders zo veel mogelijk vanuit huis. Locatiebezoek proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Voor de veiligheid van cliënten en begeleiders. Ondertussen hebben we bijna een jaar ervaring met beeldbellen en kunnen de bewindvoerders van Mijn Geld en Zo de volgende tips geven:

  1. Zorg voor een rustige plek en goed werkende apparatuur
    Neem de tijd om te bepalen wat goed werkt en zorg er voor dat de cliënt genoeg privacy heeft. Let op: als de cliënt niet zelf een computer of tablet heeft, moet hij gebruik maken van een computer op locatie en moet het programma opgestart worden buiten de werkomgeving (zoals Citrix).
  2. Oefen een gesprek op locatie
    Als cliënten zich onzeker voelen helpt het soms om een beeldbelgesprek te oefenen met iemand die ze kennen. Zeker wanneer iemand in hetzelfde gebouw is helpt dat.
  3. Let op de tijd
    Beeldbellen is erg vermoeiend, daarom bellen we ook geen vol uur met elkaar, meestal is het gesprek wat korter. Word een cliënt toch moe dan maken we gewoon een nieuwe afspraak om verder te praten.